Merkwaardige gelijkenis

*

Hieronder ziet U twee afbeeldingen van een in memoriam. De eerste heeft op de achterzijde de naam van Michel Marres, 1797 - 1865. Hij was bierbrouwer op het Onze Lieve Vrouweplein te Maastricht en stamvader van de Nederlandse tak van de familie.

De tweede is van Pierre Ceulen, burgemeester van St. Pieter, 1809 - 1877. Het is een foto van een tekening in de grotten van de Sint Pietersberg. Deze tekening is eind 19e eeuw gemaakt. Pierre was zijn vader als burgemeester opgevolgd en zijn zoon en kleinzoon werden later ook burgemeester van deze gemeente.

Er is een familierelatie. Michel Marres en Pierre Ceulen zijn beiden de grootvaders van het gezin Marres in de Capucijnenstraat. Zie ook de fraai gedocumenteerde en vormgegeven site van Breur Henket.

Het is mogelijk dat de achterkleinzoon die het fotografische in Memoriam later identificeerde een fout heeft gemaakt. Daarom plaatsen we van beiden ook een foto van een zoon. Van Michel is dat August die de dochter van Pierre Ceulen huwde. Van Pierre is dat zijn zoon Jean die evenals zijn vader burgemeester was van Sint Pieter. U kunt zoeken naar de gelijkenis.

Bij muis op het plaatje verschijnt soms de achterkant.

**

Michel Marres
Bidprentje

Grottekening in de St. Pietersberg te Maastricht van Pierre Ceulen

Pierre Ceulen
Grottekening in de Sint Pietersberg

August Marres zoon van Michel Marres, 12 juli 1867

August Marres 36 jaar in 1867
zoon van Michel Marres

August Marres zoon van Michel Marres

August Marres
zoon van Michel Marres

Michel Marres

Michel Marres

J. Ceulen, burgemeester van St. Pieter

Jean Ceulen
zoon van Pierre Ceulen

Zie voor de afbeeldingen van acht van de negen volwassen geworden zonen van Michel Marres:
Michel, August, Charles, Jacques, Eugène, Joseph, Clément en Constant Marres:

De Familieportretten Marres.


Home