Als Nederlander miskend

Hubert Marres, is de oudste zoon van de jong gestorven Jan Willem Marres, brouwer in de Helstraat. Hij begint een brouwerij en mouterij op de Kleine Gracht te Maastricht rond 1844 onder zijn eigen naam, J.H.H. Marres. Hij is ongehuwd en brouwt tot zijn overlijden in 1876.

Na het overlijden van zijn broer Hubert, keert Michaël Marres, zijn broer, die oude talen heeft gestudeerd en inmiddels directeur is geworden van het Stadscollege in het Belgische Diest terug naar Maastricht om de leiding van de brouwerij op zich te nemen. Michaël is in Diest gehuwd met Sophia Troosters en de brouwerij krijgt de naam Brouwerij Marres - Troosters.

Rechtszaken

Dat dit verblijf in het buitenland, ook nog na vijf jaar, gevolgen had voor zijn publieke leven in Nederland zal hij wellicht nooit hebben vermoed. Hem werd het kiesrecht ontnomen.

Het zou wel eens kunnen zijn dat in de clerikale stad Maastricht zijn lidmaatschap, zelfs voorzitterschap, van de Liberale kieskring daar de oorzaak van is. Het uitoefening van functiën in het vreemde land, België !!, die daar alleen door inboorlingen behoren te worden gedaan lijkt toch niet echt de eigenlijke reden te zijn.

Rechtszaken: mededeling in het Katholieke Dagblad De Tijd van 30 april 1881.